Ciolacu: Pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. O să trebuiască să ne obișnuim să trăim cu acest virus

Data publicării:
marcel ciolacu cu masca
Marcel Ciolacu spune că pandemia nu se încheie, dar cât de curând vor fi relaxate restricțiile Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că pandemia nu se va încheia, dar că o să fie relaxate restricțiile, cât de curând posibil, în funcție de scăderea numărului de infectări.

„Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Această tulpină care, mai ales la cei vaccinaţi nu le pune viaţa așa de mult în pericol, este şi o imunizare pe o perioadă de timp destul de consistentă în România. Mă uitam pe cifre, în Bucureşti e 83 la sută imunizare”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Antena 3, citat de Mediafax.

Liderul PSD s-a declarat mulţumit de cum doctorul Rafila, ministrul social-democrat al sănătății, a gestionat şi a comunicat în toată această perioadă a valului cinci al pandemiei.

Întrebat despre posibilitatea ridicării stării de alertă, liderul social-democrat a spus: „Cred că o să se ia toate aceste măsuri. Am văzut şi eu anunţurile domnilor Rafila şi Arafat. Au anunţat că în următoarele săptămâni o să renunţăm la măştile în exterior. O să fie anumite zone, unde sunt aglomerații... e normal, că până la urmă ne păzim singuri”, a mai spus Ciolacu.

„O să trebuiască să ne obişnuim să trăim cu acest virus”, a menționat el.

Cât despre decizia de neconstituționalitate dată de CCR la ordonanţa care reglementează purtarea măştii în exterior, președintele Camerei Deputaților spune că este vorba despre o problemă de formă, şi nu de fond.

„Aşteptăm motivarea. Nu e prima oară. Orice decizie a CCR nu se comentează. Ea se pune în aplicare. Dacă vrem o ţară normală, deciziile se pun în aplicare şi sunt sigur că prim-ministrul o să facă acest lucru. Orice astfel de decizie trebuie să fie imediat intrată în dezbaterea Parlamentului, dar până să intre în dezbatere, sunt convins că Guvernul va venit cu o OUG pentru a pune în acord cu decizia CCR”, a declarat Ciolacu.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri