Ciolacu: PSD contestă la CCR două din legile pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea

Data actualizării: Data publicării:
cex-psd-dancila-ciolacu-octav-ganea (2)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va contesta la Curtea Constituțională a României (CCR) două dintre legile pentru care Guvernul Orban și-a angajat răspunderea.

Marcel Ciolacu spune că actele contestate se referă la amânarea creșterii vechimii pentru intrarea la Institutul Național al Magistraturii și legea care modifică OUG 51 referitoare la transportul intrajudețean. 

„E un conflict juridic atâta timp cât pe o lege există o dezbatere în Parlament, ea să fie asumată de Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a precizat că în privința bugetului de stat PSD ia în calcul să depună un amendament pentru dublarea alocațiilor copiilor.

„Am dedus că dorește să vină și cu asumare pe Bugetul de stat. E cea mai importantă lege anuală care trebuie dezbătută în Parlament. Dacă nu vine în Parlament asta nu înseamnă imposibilitatea PSD de a veni cu propuneri de modificare. Am discutat deja să venim cu o lege pentru dublarea alocațiilor pentru că și ei au făcut asta anul trecut”, a mai declarat Ciolacu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri