Video Ciolacu: PSD nu va merge cu o propunere de premier. Nu am fost luați în considerare prima dată

Data actualizării: Data publicării:
marcel-ciolacu-psd

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat după suspendarea ședinței comune de plen că social-democrații nu vor mai merge cu o propunere de premier la președintele Iohannis și că doresc să rămână în opoziție. 

"Eu aș dori să vorbesc de decizia Curții care pentru prima oară atrage atenția clar în ceea ce privește spiritul Constituției, acela de a desemna pe cineva pentru funcția de prim-ministru, nu de ochii lumii ci pentru a crea o majoritate. Politica PNL și deciziile PNL într-o ședință de partid în care l-au nominalizat pe domnul Orban, dar în aceeași ședință au decis să nu-l voteze pe Orban a însemnat și a cântărit foarte mult pentru hotărârea judecătorilor de la CCR.

După ce Guvernul Orban a fost demis după 3 luni de când a fost învestit, atât eu cât și domnul Ponta am avut o discuție de a merge cu o propunere comună. Prima oară ne-am gândit la domnul Arafat, dânsul declinând această propunere. Am mers cu altă propunere. Această propunere nu a fost luată în considerare. 

PSD este în opoziție și e minoritar, în acest moment, în Parlament. În principiu, (...) nu cred că de această dată PSD va merge cu o propunere de premier. La această oră nu are nimeni majoritate în Parlament. Îmi pare rău că președintele României a fost pus în această postură, astăzi, de către PNL.

Noi suntem în opoziție. Ne-am răzgândit fiindcă nu am fost luați în considerare prima dată. De data aceasta dorim să rămânem în opoziție. E exclus ca PSD să voteze o propunere de la PNL în persoana domnului Ludovic", a declarat Ciolacu.

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II a fost închisă, luni, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a anunţat că nu există cvorumul necesar pentru desfăşurarea lucrărilor.

Potrivit regulamentului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ca şedinţa în care se votează învestirea Guvernului Orban II să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari, astfel încât să se asigure cvorumul necesar şedinţelor comune, scrie Agerpres. PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că parlamentarii nu vor participa la şedinţă.

Şedinţa a avut loc în aceeaşi zi în care Curtea Constituţională a stabilit că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri