Ciolacu: România este parte a viitoarei strategii a SUA pentru Marea Neagră. O dovadă a funcţionării Parteneriatului strategic

Data publicării:
Marcel Ciolacu face declarații.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat includerea României în viitoarea strategie a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră, afirmând că este o dovadă în plus a bunei funcţionări a Parteneriatului strategic pe care ţara noastră îl are cu SUA, informează Agerpres.

"România este parte a viitoarei Strategii a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră. Salut decizia Congresului SUA de includere a Strategiei în Legea Omnibus pentru anul 2023, lege care prevede cheltuielile bugetare ale Guvernului american. Este o recunoaştere a importanţei regiunii Mării Negre şi implicit a rolului României în asigurarea stabilităţii şi securităţii întregii Europe. Mai mult, este o dovadă în plus a bunei funcţionări a Parteneriatului Strategic pe care ţara noastră îl are cu Statele Unite. Un climat sporit de securitate va genera implicit mai multe investiţii în economia românească", a scris Ciolacu, pe Facebook.

În termen de şase luni de la promulgarea legii Ombibus, Secretarul de Stat al SUA împreună cu șefii altor agenții federale americane vor trebui să prezinte Congresului o strategie de lucru cu aliații NATO din regiunea Mării Negre, pentru aprofundarea relațiilor economice, consolidarea asistenței economice și de securitate pentru statele din regiune, inclusiv prin sprijinirea eforturilor pentru creșterea rezilienței democratice, a anunţat Ambasada României la Washington.

"Elaborarea unei strategii a SUA față de regiune va constitui un instrument substanțial și comprehensiv pe care Romania îl susține pe deplin. În sprijinul acestei cauze, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, precum și diplomații Ambasadei României la Washington au purtat, încă de la debutul sesiunii legislativului SUA, numeroase discuții cu membri și experți ai Congresului american. De asemenea, tema Mării Negre se află constant pe agenda politică a ambasadei, în decursul anului fiind organizate numeroase evenimente care au avut drept scop creșterea vizibilității regiunii în rândul decidenților americani", se arată într-un comunicat al ambasadei.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri