Ciolacu spune că se aștepta la o reacție „imediată” a lui Kelemen Hunor, după declarațiile lui Viktor Orban. „Vom discuta în Coaliție”

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu face declarații.
Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri, despre discursul premierului ungar Viktor Orban la Băile Tușnad. Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că discursul premierului ungar Viktor Orban la Băile Tușnad a fost o jignire nu doar pentru români, ci pentru toată lumea. El a spus că vor fi discuții în coaliție, dar că s-a așteptat ca liderul UDMR Kelemen Hunor să fi avut „imediat” o reacție. Președintele PSD s-a aflat la Târgovişte, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri TSD Dâmboviţa.

Întrebat despre declarațiile lui Viktor Orban de la Băile Tușnad despre relația NATO și EU în raport cu Rusia, Ciolacu a spus că acesta „putea să urce și pe Himalaya să facă astfel de declarații. Importantă e gravitatea declarațiilor. Faptul că liderul unui stat membru al UE face anumite declarații împotriva NATO și UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă”.

„Cealaltă declarație (despre amestecul de rase – n.red.) este incalificabilă pentru un om politic în anul 2022. Cu atât mai neinspirată, să fie făcută pe teritoriul României”.

Întrebat dacă a avut o discuție cu liderul UDMR, prezent și el la Băile Tușnad în timpul discursului lui Viktor Orban, Marcel Ciolacu a spus: „Mă așteptam de la domnul Kelemen Hunor să aibă o reacție imediat după această declarație”.

Discursul lui Viktor Orban a avut loc sâmbătă la Băile Tuşnad. Orban a afirmat atunci că amestecul popoarelor europene cu non-europeni a creat o „rasă mixtă” şi că acele ţări un s-a întâmplat acest lucru „nu mai sunt naţiuni”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri