Ciolacu spune că UDMR „a făcut o greșeală” când a vorbit de ieșirea de la guvernare

Data actualizării: Data publicării:
Ciucă, Ciolacu și Kelemen zâmbesc după ieșirea de la ședința coaliției.
Liderii coaliției de guvernare. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a comentat scandalul politic legat de posibila ieșire de la guvernare a UDMR, după ce formațiunii i s-ar fi cerut să renunțe la un minister în favoarea PNL. Liderul PSD a spus, la România TV, că UDMR „a făcut o greșeală” prin „transferarea” discuțiilor dintre șefii de partide de coaliție în spațiul public.

„Părerea mea e că au făcut o greșeală, mutând discuțiile avute mai ales între trei persoane, între liderii acestei coaliții, aceste discuții nu trebuiau transferate în spațiul public. Este o greșeală. Dacă au vrut să influențeze prin media o decizie a mea sau prim-ministrului Nicolae Ciucă, consider că este o greșeală de abordare. Eu n-am participat la această discuție că PNL a solicitat Ministerul Mediului.

Este bine ca în această perioadă, anumite discuții pe care le avem doar în trei să nu le transferăm în spațiul public, pentru că mai mult rău ne facem. Ne pierdem încrederea de parteneri între noi.

Dacă vrem să ne influențăm deciziile prin mass-media, e cea mai mare greșeală”, a spus Marcel Ciolacu.

Comentariile lui Ciucă vin după ce, marți, UDMR a amenințat cu ieșirea de la guvernare în cazul în care va pierde ministere după rotația prim-miniștrilor. Botond Csoma, liderul deputaților UDMR, a declarat, luni, că a aflat oficial că PNL vrea să preia Ministerul Mediului în noul guvern condus de Ciolacu.

Ciolacu și Ciucă au spus că protocolul se păstrează

Ceilalți doi lideri ai coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au spus că protocolul coaliției va rămâne în forma inițială.

„Haideţi să lămurim lucrurile. Nu ştiu ce se întâmplă în spaţiul public. Eu vă spun - ca şi copreşedinte (sic!) al acestei coaliţii - că avem un protocol. Eu o altă discuţie nu am. Şi vom respecta acest protocol”, a afirmat Ciolacu la Parlament, la momentul respectiv.

„PNL nu vrea absolut nimic. Vrem în continuare să asigurăm guvernarea țării, așa cum am făcut-o și până acum, vrem să asigurăm stabilitate politică. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de această stabilitate (...) Vom asigura guvernarea cu responsabilitate, fără ca PNL...sunt discuții care se duc în spațiul acesta al interpretărilor pe o ipoteză sau alta...În acest moment, vă rog să aveți încredere că suntem oameni cât se poate de responsabili și vom face astfel încât să asigurăm preluarea guvernării la sfârșitul lunii mai”, a spus și Nicolae Ciucă.

În același timp, președintele UDMR, Hunor Kelemen, nu a negat că i s-ar fi cerut în Coaliție să renunțe la unul dinte ministerele UDMR la rotativa guvernamentală.

„Au fost multe discuții, nu pot eu să vă spun toate detaliile, pentru că o bună parte din aceste discuții erau între cei trei președinți.”, a spus liderul UDMR.

Întrebat despre o eventuală ieșire de la guvernare, acesta a precizat că după declarațiile făcute de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă „trag concluzia că se va respecta” protocolul Coaliției, iar UDMR va rămâne cu cele trei ministere pe care le are.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri