Ciolacu: Sunt profund îngrijorat că Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova. România și UE sprijină calea ei europeană

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu face declarații.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, spune că este „profund îngrijorat de informația comunicată de președintele Maia Sandu privind încercările Rusiei de a destabiliza Republica Moldova” și că, totodată, România și UE sprijină pe deplin continuarea căii democratice și europene a statului.

„Profund îngrijorat de informația comunicată de președintele Maia Sandu privind încercările Rusiei de a destabiliza Republica Moldova. România și UE sprijină pe deplin continuarea căii democratice și europene a Republicii Moldova. Suntem uniți pentru democrație!”, arată mesajul lui Marcel Ciolacu pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat luni că Rusia plănuiește să implice diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să atace instituții ale statului și să ia ostatici. Aceasta a mai spus că „prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”.

„Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentru organizarea acestor activități subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiunile cu caracter violent. De exemplu, materialele conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru", a mai spus Maia Sandu.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri