Ciolacu, despre pensii: Se va crea o anvelopă de cum ar fi o mărire de 15%. Nu sunt de acord să se împartă egal la toată lumea

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu face declarații
Liderul social-democrat a subliniat că românii au nevoie de un plan social şi economic "articulat". Foto: Inquam Photos / George Călin

În România, se va încerca o anvelopă de 15% pentru majorarea pensiilor, a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3 CNN.

Potrivit social-democratului, creşterea ar fi diferenţiată. La pensiile speciale, de exemplu, va fi majorată doar partea de contributivitate, în timp ce la pensiile mici procentul de majorare va fi mai mare.

„După ce am încheiat legea cu energia, am zis să venim cu proiectul de buget. Acolo să stabilim exact procentul care va rezulta nominal o sumă pe care să o folosim la pensionari. Ne dăm toţi cu părerea că e 10%, că e 15%. Am stabilit că se va crea o anvelopă de cum ar fi o mărire de 15%, ceea ce înseamnă un efort bugetar de 15-16 mld lei. Eu nu sunt de acord să se împartă cu un procent egal punctul de pensie la toată lumea. Am început discuţiile cu preşedintele şi cu Kelemen Hunor”, a spus Ciolacu.

Să mărim în funcție de mărime pensiile. La 1.800 de lei am avea 270 de lei, iar la 20 de mii - faceți socoteala -, vine o mărire de 3.000, nu e corect. E o situație excepțională, e o reglementare pe o perioada determinată, până depășim momentul”, a precizat liderul PSD.

„O să venim cu legea până în 31 decembrie 2022”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri