Cioloș: Adevărata miză a summit-ului UE de la Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos gov ro
Foto: gov.ro

România are „o oportunitate imensă”: este chemată să dea tonul procesului de redefinire a viitoarei Uniuni Europene, spune fostul premier Dacian Cioloș. El a reacționat la propunerea președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, de a fi organizat un summit extraordinar al UE la Sibiu, a doua zi după ieșirea Marii Britanii din UE.

„Țara noastră are acum șansa istorică de a fi unul dintre "statele re-fondatoare" ale UE. În discursul de astăzi din Parlamentul European, Președintele Comisiei Europene propune ca Summit-ul care va refonda Uniunea Europeană imediat după Brexit, ‪pe 30 martie 2019, să aibă loc la Sibiu, sub președinția română a Consiliului UE. Suntem chemați astfel să dăm tonul, prin acest summit procesului de redefinire a viitoarei Uniuni Europene”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

„Este o oportunitate imensă pentru țara noastră și în același timp, un mesaj de responsabilitate. După jumătate de veac de comunism, după o tranziție incompletă, suntem chemați să ne depășim complexul de periferie și să ne asumăm fără echivoc viitorul UE, să punem cărămizi la construcția acestuia nu să dăm cu pietre de pe margine.

Aceasta este adevărata miză : România noastră, dar în același timp europeană. Nu salvarea corupților, nu ultimele zbateri ale unei părți a clasei politice eșuate în #mocirla tranziției trebuie să ne preocupe. Miza este o Românie cu destin curat, o Românie activă, care promovează valorile și principiile europene pe care le apără inclusiv în stradă, o Românie care construiește Europa și se refondează ca stat modern”, a continuat fostul premier.

„Miza sunt generațiile de români cu capul sus în Uniunea Europeană și în lume”, a adăugat Dacian Cioloș. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri