Cioloș, declarație de război pentru Iohannis: „Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate marionetele unui infractor ca Dragnea, trebuie să îți asumi responsabilitatea”

Data actualizării: Data publicării:
CABINET CIOLOS - DEPUNERE JURAMANT - INVESTITURA
Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că Dacian Cioloș este premierul desemnat să formeze un guvern. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a lansat la Timișoara, în cadrul discursului programatic susținut la lansarea candidaților Alianței 2020 pentru alegerile europarlamentare, o serie de atacuri la adresa Președintelui Klaus Iohannis, menționând faptul că acesta a nominalizat în fruntea Guvernului ”toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea”. 

”Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să precizeze mai clar responsabilitatea guvernării. Președintele și Guvernul trebuie să lucreze împreună, dar, pentru asta, Președintele țării trebuie să își asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca Președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a spus Dacian Cioloș.

Acesta a explicat că reforma constituțională pe care o dorește ar face ca Președintele să nu mai aibă scuze invocând frica de suspendare și că acesta trebuie să fie responsabil pentru guvernarea pe care o girează, cu aluzie tot la situația lui Klaus Iohannis și coabitarea sa cu Guvernele PSD: ”Vom crea mecanismele necesare dizolvării Parlamentului. Acești oameni, care trebuie să reprezinte esența democrației, nu se vor mai ascunde în spatele imunității și a lipsei de proceduri. Crede Parlamentul ca președintele a greșit și trebuie suspendat? Bine. Dar dacă pierd referendumul, acești oameni vor respecta voința poporului care i-a ales și vor pleca acasă. Dacă parlamentariivor ști că pleacă acasă, dacă îl suspendă gratuit pe președinte, atunci președintele n-ar mai putea spune că n-a avut ce face . Președintele ar fi responsabil inclusiv pentru premierul pe care l-a nominalizat și, implicit, pentru guvernarea pe care astfel o girează”.

”Pur și simplu ne putem trezi că punem în fruntea guvernului pe oricine. Nu ai cum să îl dai jos, dacă o gașcă de oameni nu vrea asta. Vom schimba aceste prevederi. Vrem un Președinte implicat și responsabil, un Parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist”, a declarat Dacian Cioloș. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri