Cioloș: E foarte probabil să merg la Ottawa. Canada trebuie să aibă o poziție pe vize până la sfârșitul anului

Data publicării:
ciolos

Ar trebui să existe un punct de vedere clar al Canadei, în mod normal până în toamna acestui an, pentru că suntem într-o fază avansată cu aprobarea Acordului de liber schimb și, chiar dacă nu e în mod formal legată chestiunea vizelor de Acordul de liber schimb, dar, atunci când s-a negociat acest acord, Canada și-a luat niște angajamente. Și despre asta vom discuta acum. E foarte probabil ca la mijlocul lunii iunie să fac o vizită la Ottawa. Aveam o vizită programată mai demult pe care probabil că o să o concentrez acum. Am confirmarea acceptului premierului Trudeau să ne întâlnim. O să mai am acolo întâlniri probabil și în Parlament”, a declarat Cioloș, la finalul unui dejun oficial oferit de președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, în onoarea participanților la Summitul SEECP, desfășurat la Sofia.

Premierul a precizat că, în cadrul acestei vizite, se va vedea și cu membri ai Guvernului canadian pentru a clarifica anumite aspecte legate de modul în care autoritățile române sunt pregătite să rediscute toate argumentele care ar putea duce la eliminarea vizelor necesare cetățenilor români care vizitează Canada.

„Sper eu ca, până la sfârșitul anului, să am o poziție clară a Canadei legată de un orizont de timp pentru eliminarea acestor vize, un subiect pe care l-am discutat și cu premierul Borisov și cu președintele Bulgariei și este clar că mergem în aceeași direcție”, a conchis prim-ministrul român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri