Cioloș: Fac apel în continuare la PNL să nu fugă de responsabilitate. USR va propune un guvern. Până duminică știu unde să ne găsească

Data publicării:
dacian ciolos
Dacian Cioloș, președintele USR. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat, vineri, după ce PNL a refuzat să-l susțină la formarea unui guvern, că USR merge mai departe și va propune un guvern la începutul săptămânii viitoare. Acesta a spus că o ședință a Comitetului Politic USR va avea loc duminică după-amiază, termen până la care PNL se poate răzgândi.

„Fac în continuare un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern. Sper să putem găsi soluția. În ceea ce privește USR în aceste condiții și din dorința de a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, USR rămâne determinat și eu ca premier desemnat rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu o susținere.

Duminică după-amiază vom avea o ședință a Comitetului Politic USR în care vom discuta și programul de guvernare și lista de miniștri.

Până duminică, dacă PNL-ul e în continuare interesat de discuții, știe unde să ne găsească.

Până la începutul săptămânii viitoare vom face o propunere în Parlament, indiferent ce se întâmplă.

România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline. Nu cred că e momentul acum să stăm și să pansăm tot felul de egouri rănite.

Nu este PNL pregătit să ofere soluții, nicio problemă, USR va face acest lucru”, a afirmat Dacian Cioloș, președintele USR.

Biroul Executiv al Partidul Național Liberal a decis vineri să nu susțină un Guvern Cioloș. Decizia BEX îl trimite pe Dacian Cioloș „să facă majoritate cu PSD și AUR”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri