Sari la conținut

Cioloș îi răspunde lui Dragnea: România își salvează onoarea prin cetățenii ei

Fostul premier Dacian Cioloș îl critică pe șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru declarațiile sale privind protestele din Piața Victoriei.

CIOLOS

De ceva vreme, domnul Liviu Dragnea încearcă să ne convingă că prezența susținută în stradă a românilor ar fi orchestrată de forțe străine. Acum câteva zile, spunea la televizor că a auzit „zvonuri” că ar fi multinaționalele – cum vine asta, să prezinți zvonuri la televizor, în calitate de Președinte al Camerei Deputaților?! Aseară vorbea despre un conflict artificial și despre mașinării de manipulare „ultraprofesioniste” care ar veni din afara țării”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Vorbind despre un mare miting PSD, Liviu Dragnea a spus aseară, la un post de televiziune: „În ce priveşte mitingul mare, îmi asum eu şi nu regret că n-am lăsat să vină un miting mare în Bucureşti, pentru că n-am vrut să se escaladeze un conflict oricum creat creat artificial şi susţinut printr-un mecanism, printr-o maşinărie de manipulare ultraprofesionistă care nu a fost născută în România şi care a fost folosită. Am tot primit în ultimele zile studii comparative cu proteste din America şi din alte ţări. Acelaşi tip de mesaje şi de afişe, foarte multe asemănări.

Dacian Cioloș îi transmite lui Liviu Dragnea că lucrurile stau exact invers.

De data aceasta, protestele în stradă ale românilor inspiră forță civică și încredere celor din străinătate. România își salvează onoarea prin atitudinea demnă a cetățenilor ei, în fața unei tentative de restaurație a nedreptății. Răspunsul este mult mai simplu: oamenii au ieșit în stradă pentru că vor decență, bun simț și onestitate în actul politic.

De acum înainte, nici nu mai este vorba de guvernul PSD-ALDE versus partea progresistă a societății românești. Este vorba despre capacitatea partidelor politice de a înțelege și de a urma profunda nevoie de reformă, nu doar de a o mima. Nu cred că mai există cale de întoarcere. Clasa politică fie progresează pentru a se arăta demnă de această revoluție a bunului simț, fie se discreditează ca factor de progres al societății pe care trebuie să o slujească”, crede fostul premier.