Cioloș îi răspunde lui Dragnea: „Vă cățărați pe fricile românilor”

Data publicării:
CIOLOS

Premierul Dacian Cioloș îi răspunde președintelui PSD Liviu Dragnea, după ce acesta a spus că, dacă social-democraţii vor câştiga alegerile, cei pe care îi consideră responsabili de greşelile ultimului an vor trebui „să plătească” în instanță. Liviu Dragnea „se cațără pe fricile” românilor în bătălia electorală, scrie premierul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

CIOLOS

Constat ca aveți tendința să sădiți teama și îndoiala în sufletul oamenilor, ca să vă cățărați apoi pe fricile lor în bătălia electorală. Mă abțin să interpretez declarațiile dumneavoastră despre “dreptate până la capăt”. Vă asigur însă că acest guvern sprijină Justiția să-și facă treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare să nu-și mai aibă locul într-o campanie electorală. Eu cred ca a venit vremea ca, în loc de teamă și ură, liderii acestei țări să sădească încredere și optimism că se poate și altfel: fără minciună, fără populism, fără corupție. Îndrăzniți să credeți și dumneavoastră, domnule Dragnea”, îi transmite Dacian Cioloș președintelui PSD.

Am înțeles că domnul Liviu Dragnea este îngrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Știu că dumnealui este un om cu experiență în organizarea alegerilor și mai știu că, în trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere”, mai scrie Dacian Cioloș.

În postarea sa, premierul mai scrie că vrea să-i asigure pe români că guvernul va face tot posibilul pentru a limita fraudele electorale și amintește că a fost implementat un sistem electronic care să depisteze tentativele de vot multiplu.

Acest guvern a decis supravegherea video a secțiilor de vot după închiderea urnelor, pentru a ne asigura că numărarea voturilor la alegerile parlamentare se desfășoară corect. Acest guvern a decis sigilarea ștampilelor de vot imediat după finalizarea procesului de votare, astfel încât să ne asigurăm că ele nu mai circulă după închiderea urnelor”, scrie premierul.

El amintește și că au fost deschise mai multe secții de votare, astfel încât românii din diaspora să nu mai fie nevoiți să stea la coadă.

În ceea ce privește Autoritatea Electorală Permanentă, a cărei șefă a fost arestată preventiv pentru trafic de influență și spălare de bani, Dacian Cioloș spune că AEP se află sub controlul Parlamentului, nu a Guvernului, și că Liviu Dragna are posibilitatea de a-și mobiliza partidul pentru a face o nouă numire la Președinția AEP.

Dacă are suspiciuni în legătură cu softul de numărare a voturilor, poate solicita Parlamentului să lămurească aceste lucruri direct cu conducerea AEP”, scrie Dacian Cioloș.

Replica premierului vine după ce Liviu Dragnea a spus că, dacă social-democraţii vor câştiga alegerile, va fi dus la îndeplinire sloganul USL, „Dreptate până la capăt”, iar cei pe care îi consideră responsabili de greşelile ultimului an vor trebui să "plătească", în instanţă, precum președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi miniştrii săi.

Dreptatea să se apropie de toţi. Premierul Cioloş trebuie să plătească împreună cu ministrul Culturii şi cu ceilalţi oficiali şi funcţionari implicaţi în marea fraudă de la Cuminţenia Pământului. Acolo s-a încălcat legea de la început şi şi acum se încalcă. Trebuie să plătească ministrul Sănătăţii pentru prejudiciul uriaş pe care l-a adus bolnavilor din România, atât bolnavilor de hepatita C, cât şi milioanelor de români bolnavi, pentru care nu a vrut să scadă preţurile la medicamente”, a spus liderul PSD.

El i-a nominalizat şi pe ministrul Fondurilor Europene, din cauza căruia „România a pierdut miliarde în acest an”, dar şi pe ministrul Agriculturii, „care şi-a permis să întârzie subvenţiile la agricultură 8 luni de zile”.

Toţi ăştia - şi ceilalţi pe care nu îi numesc în seara asta - vor trebui să plătească şi vor plăti”, a mai spus Liviu Dragnea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri