Cioloș, invitat oficial în USR. Nicușor Dan: Poate să candideze la orice funcție

Data actualizării: Data publicării:
Nicusor Dan si Dacian Ciolos_USR_CIOLOS_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Uniunea Salvați România i-a adresat o invitație formală fostului premier Dacian Cioloș. Dacă acesta decide să intre în partid până la Congresul din luna mai, va putea candida la orice funcție, a precizat președintele USR, Nicușor Dan, într-o intervenție la RFI.

Nicusor Dan si Dacian Ciolos_USR_CIOLOS_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Important este că o majoritate îl doreşte în USR (pe Dacian Cioloş - n.r.) şi, pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitaţie formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiţii ar dori să vină (...) Decizia este fermă, de invitare, invitaţia i-a fost transmisă domnului Cioloş, răspunsul este la domnia sa”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta a reluat argumentele potrivit cărora majoritatea USR consideră că ar fi bună pentru Uniunea Salvați România venirea fostului premier tehnocrat: „Argumentele pro sunt faptul că ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, că ar aduce un plus de notorietate şi ar face un transfer de credibilitate şi ar aduce un plus de leadership USR-ului”.

Întrebat dacă lui Dacian Cioloş i s-ar oferi postul de preşedinte al USR în cazul în care intră în partid, Nicuşor Dan a replicat: „Noi o să avem un Congres în 12-14 mai la Cluj-Napoca şi toate funcţiile din USR vor fi alese la acel Congres. Conform Statutului, orice membru USR poate să candideze la orice funcţie. Deci în situaţia în care domnul Cioloş vine în USR până atunci, poate să candideze la orice funcţie”.

Declarațiile lui Nicușor Dan de la RFI vin în contextul în care acesta a spus explicit, săptămâna trecută, că nu ar dori ca Dacian Cioloș să devină membru al USR. Ca urmare a acestui fapt, Alin Mituța, fost director de cabinet al lui Cioloș, actual director executiv al Asociației „Platforma România 100”, preciza, pe 16 martie, că „intrarea în USR nu mai este de actualitate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri