Cioloş: Referendumul pentru redefinirea familiei este un instrument pe care PSD îl foloseşte politic

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos gov ro

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună, consideră că referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, reprezintă un instrument pe care PSD îl foloseşte politic.

„Din păcate, este un instrument pe care PSD îl foloseşte politic. Îl scoate de la naftalină de câte ori au de acoperit câte o temă. Ba îl votează, ba nu îl votează, tot mai mult comentează despre el decât să facă nişte lucruri pentru familie. Nu cred că aceasta este modalitatea de a rezolva problema pentru toţi cei care vor să susţină o familie formată din un bărbat şi o femeie, care să aibă copii, care să îşi poată educa copiii, să îi ducă la şcoală, să poată să îi trateze atunci când au probleme de sănătate. Toate lucrurile astea ar însemna să ai grijă de familie în România, nu să modifici o Constituţie fără ca asta să aibă un impact imediat asupra calităţii vieţii în România", a spus Cioloş, citat de Agerpres.

„Eu cred că cei care într-adevăr se gândesc la familie şi vor să susţină o familie care să aibă copii şi pe care să îi educe corect ar trebui să se gândească la o serie de politici publice. (...) Ce a făcut Guvernul actual ca să împiedice separarea familiilor dintre un bărbat şi o femeie care au copii, dintre care un părinte trebuie să plece să lucreze în străinătate pentru că nu are condiţii aici şi celălalt să rămână cu copiii sau mai rău când amândoi trebuie să plece? Astea sunt problemele familiei şi ale familiei tradiţionale în România pe care PSD o vede doar ca pe un instrument de manipulare politică pentru a acoperi alte lucruri pe care doreşte să le facă", a adăugat Cioloş.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie este înscrisă pentru dezbatere şi vot pe ordinea de zi de marţi a plenului Senatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri