Cioloș vrea să blocheze în instanță o posibilă OUG pe amnistie și grațiere

Data actualizării: Data publicării:
20181218133841_OGN_7002-01ciolos plus inquam photos octav ganea

Fostul premier Dacian Cioloş vrea să blocheze în instanță modificarea Codurilor penale printr-un act administrativ aprobat de Guvern, care ar introduce amnistia și grațierea.

20181218134305_OGN_7065-01ciolos plus inquam photos octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noul său partid, PLUS va depune la Curtea de Apel o cerere de suspendare a oricărui act administrativ care ar putea fi elaborat la nivelul Guvernului în vederea modificării Codului penal şi a Codului de procedură penală în vederea adoptării unor reglementări referitoare la amnistie şi graţiere.

PLUS depune azi la Curtea de Apel o cerere de suspendare a actelor administrative pentru care pot să ducă la suspendarea modificărilor la Codul penal și Codul de procedură penală pentru a introduce ideea de amnistie și grațiere. Legea prevede că atâta vreme cât în Parlament există deja proiecte de legi de modfiicare a Codului penal și a Codului de procedură penală, Guvernul nu ar trebui să mai aibă dreptul să emită OUG pentru modificarea acelor legi”, a spus Dacian Cioloș.

Considerăm că o OUG pentru amnistie și grațiere poate să fie nocivă statului de drept, riscă să afecteze niște valori de etică și morală în România. O astfel de OUG ar însemna să ierți oameni care au greșit și trebuie să ispășească o pedeapsă, dar riscă să scape de justiție oameni din mediul politic”, a spus Dacian Cioloș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri