Cîțu amenință PSD: „PNL e la guvernare. E un compromis, dar PNL nu o să fie Partidul Social Liberal”

Data actualizării: Data publicării:
florin citu cu masca
Președintele PNL Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Primele tensiuni în coaliția de guvernare, din cauza proiectului de lege pentru introducerea certificatului electronic COVID propus de ministrul Sănătății Alexandru Rafila. Draftul de proiect care urmează să fie discutat de liderii coaliției a stârnit nemulțumirea președintelui PNL Florin Cîțu. Cîțu nu este de acord cu introducerea testării gratuite pe perioadă nelimitată.

„PNL e la guvernare. E un compromis, dar PNL nu o să fie Partidul Social Liberal”, a declarat Cîțu, vineri, la Parlament, întrebat dacă ar trebui să fie gratuită și testarea angajaților din privat. „Când o să avem ceva clar în coalitie, în Parlament, o să discutăm pe ele. În acest moment, avem proiectul în Parlament (n.red. proiectul inițial transmis de guvernul Cîțu), dar nu avem o lege care să legifereze certificatul verde și timpul trece”, a mai spus Cîțu.

Anterior, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a criticat dur pe Florin Cîțu, pe care l-a acuzat că a compromis campania de vaccinare. Reacția lui Rafila vine la doar o zi după ce Florin Cîțu criticase relaxarea măsurilor restrictive, decisă de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății printr-o hotărâre de guvern. 

„Nu înțeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care nu a făcut nimic în ce privește campania de vaccinare, a compromis-o prin declarații și ne acuză pe noi că facem un lucru greșit în condițiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată fi aplicat în sectorul public și privat, în condițiile în care proiectul de lege depus de PNL se referea strict la personalul medical.

Coaliția de guvernare este așteptată să se reunească din nou în ședință pentru a discuta proiectul privind impunerea certificatului verde la locul de muncă. În draftul avansat de ministrul Sănătății, testarea angajaților nu este limitată în timp. Acest lucru îl nemulțumește pe președintele PNL, Florin Cîțu. Subiectul urmează să fie clarificat de liderii PSD, PNL și UDMR”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri