Cîțu anunță construirea unui nou spital în Sinaia: „Am găsit resurse financiare și voință politică pentru a o face”

Data actualizării: Data publicării:
premierul florin citu
Premierul Florin Cîțu. Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost aprobată o hotărâre de Guvern pentru construirea unui nou spital în Sinaia, în care vor fi investiți aproape 121 de milioane de lei.

„Am spus că prin PNRR vom face spitale. Astăzi, în şedinţa de Guvern am aprobat o hotărâre prin care vom face un spital la Sinaia prin Ministerul Dezvoltării. A început mai demult, dar au lipsit atât resursele financiare, cât şi voinţa politică. Astăzi le-am găsit pe amândouă, şi resurse financiare şi voinţă politică, pentru a o face. Doar investiţia este de aproape 121 de milioane de lei, Primăria Sinaia participând cu o cofinanţare de 12,3 milioane de lei”, a anunțat Cîțu, citat de Agerpres.

Potrivit premierului, spitalul va avea şase secţii prevăzute cu 138 de paturi, iar durata de execuţie a investiţiei este estimată la 60 de luni.

De asemenea, el a anunţat că Guvernul a aprobat realizarea unui cămin studenţesc la Politehnică, arătând că valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 120 de milioane de lei, din care 116,2 milioane de lei sunt finanţaţi de Ministerul Dezvoltării, restul revenind Politehnicii. Cîţu a precizat că durata de execuţie a investiţiei este de 12 luni.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri