Cîţu, despre creșterea euro în raport cu leul: Ca să ai o monedă stabilă, trebuie o guvernare stabilă, să nu-ţi dai jos propriul guvern

Data actualizării: Data publicării:
bancnota de 50 de euro si una de 50 de lei
Foto: GettyImages

Florin Cîţu a spus miercuri seara, la Digi24, că pentru a avea o monedă stabilă este nevoie de o guvernare stabilă. Întrebat când va ajunge euro la 5 lei, în contextul deprecierii monedei naționale, premierul a precizat că, pe de o parte, cursul valutar este determinat de piață, iar o mare parte vine și din ce se întâmplă la nivel internațional.

"Eu vreau să vă aduc aminte că anul trecut spuneau că o să fie 5 lei, nu a fost anul trecut. Toţi cei care estimează cursul spuneau că o să fie 5, o să fie 5,4. În fine. Şi eu mă uit şi văd ceea ce se întâmplă. Pe de o parte, ştiţi bine, cursul valutar este determinat de piaţă. O perioadă ca aceasta,normal că induce volatilitate în ceea ce se întâmplă cu moneda naţională, o mare parte vine şi din ce se întâmplă la nivel internaţional. Dar, ca să ai o monedă stabilă, trebuie să ai o guvernare stabilă. Şi ca să ai o guvernare stabilă, trebuie să nu îţi dai jos propriul guvern", a declarat premierul, la Digi24.

Cîțu a spus și că important este ca tendinţa de creştere a cursului valutar să nu continue.

"Eu am văzut analiza BNR, care este autoritatea, spun eu, în România, în ceea ce priveşte aceste analize, că moneda naţională este cea mai stabilă din regiune (...). Nu contest scăderea, a scăzut leul faţă de euro, cred că la 4,92, la 4,94 sau 4,91. Nu este foarte mare. Important este să nu fie o tendinţă care continuă. Să se oprească aici. Asta ar fi ok", a conchis Cîţu.

Citește și: Florin Cîțu despre USR PLUS: Nu poți să șantajezi dezvoltarea românilor. Aici vorbim de ipocrizie

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri