Cîţu, despre manipularea datelor la buget: I-am dus lui Teodorovici declarația pe proprie răspundere să o semneze și a aruncat-o pe jos

Data actualizării: Data publicării:
florin citu

Florin Cîţu spune la Digi24, la emisiunea „În faţa ta”, că Guvernul şi-a supraestimat veniturile atunci când a făcut bugetul. Senatorul PNL îi acuză pe Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici că au măsluit şi manipulat aceste date şi că refuză să-şi asume răspunderea. 

„Anul acesta, bugetul pentru pensii este aprobat cu un surplus de 2,9 miliarde de lei. După 5 luni are un deficit de 1,4 milairde de lei. Fără alte schimbări, fără să introducem creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie, deficitul la sfârşitul anului ar fi de 4,8 miliarde de lei. O diferenţă faţă bugetul estimat de aproape 7 miliarde. Diferenţa vine din supraestimarea veniturilor atunci când se face bugetul. Acolo este acea măsluire, acea manipulare a datelor”, a spus Florin Cîţu la Digi24

Mai mult decât atât, senatorul PNL spune că „prin ordonanța 114, Eugen Teodorovici și Viorica Dăncilă au introdus un articol prin care își derogă responsabilitatea asupra bugetului”.

„I-am dus lui Teodorovici în Parlament declarația pe proprie răspundere să o semneze și a aruncat-o pe jos”, a mai spus Cîţu.

Interviul complet va fi difuzat duminică, la ora 14:00, la emisiunea „În faţa ta la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri