Cîțu, despre reducerea cheltuielilor bugetare cu 10%: Este ambițios. Nu-mi dau seama exact la ce se referă aceste reduceri

Data publicării:
citu economie
Florin Cîțu. Foto: Facebook/Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră „ambiţios” obiectivul de reducere cu 10% a cheltuielilor bugetare, anunțat de coaliția de guvernare PNL-PSD, dar spune că este realizabil şi astfel s-ar da un semnal important investitorilor.

„Am văzut în presă măsurile respective. Ele nu au fost prezentate în PNL. Sunt măsuri adoptate pentru perioada de criză, sper să fie fundamentate. Vom vedea atunci când apar şi actele normative care le vor fundamenta. (...) PNL crede că te poţi dezvolta doar cu investiţii. În acest pachet nu există aceste investiţii. Ni se spune că se vor reduce cheltuielile bugetare cu 10%, (...) ceea ce ar însemna să reducem 52 de miliarde. Este ambiţios, dar se poate face. (...) Nu-mi dau seama exact acum la ce se referă aceste reduceri de cheltuieli. Şi dacă se face reducerea de 52 de miliarde de lei, ar fi un semnal important pentru investitori şi atunci veţi vedea că lucrurile vor sta mai bine”, a declarat Florin Cîţu miercuri, la Senat, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că o măsură stabilită de coaliţia de guvernare este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, iar această diminuare se va face de la bunuri şi servicii.

Întrebat de unde se va face reducerea de 10% din cheltuielile bugetare, așa cum Coaliția a anunțat, Marcel Ciolacu a spus că „din bunuri și servicii. Eu, astăzi, împreună cu secretarul general al Camerei, am început să facem această listă de unde se face această economie de 10%”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri