Cîțu, despre strategia la moțiune: „Vom discuta cu parlamentarii responsabili”. Ce spune premierul despre o posibilă demisie

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că va negocia cu parlamentarii pentru susținerea Guvernului pe care-l conduce. „Vom vorbi doar cu parlamentarii responsabili”, a precizat Cîțu. Întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic, Cîțu a spus: „Nu! Ar fi un gest iresponsabil”.

Premierul a fost întrebat despre strategia pe care o va adopta în timpul dezbaterilor despre moțiunea de cenzură depusă de PSD.

„Nu pot să vă dezvălui strategia pentru a câștiga un război, sunt multe lucruri de făcut, nu ne permitem nicio zi fără Guvern”, a declarat Florin Cîțu.

Totuși, premierul a dezvăluit faptul că va negocia cu toți parlamentarii care sunt „responsabili”, indiferent de partidul din care fac parte.

„Aruncă țara în haos, eu cred că există și parlamentari responsabili în România, cu aceia vom discuta. Este vorba despre parlamentarii care pun mai sus de interesul propriu și de partid pe cel național”, a explicat Florin Cîțu, citat de Mediafax.

Citește și: Barna: Votarea moțiunii PSD se traduce prin consecvență. Nu suntem în aceeași poză cu Simion și Ciolacu

Florin Cîțu a fost întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic și guvernamental.

„Nu! Ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict, ar însemna să lăsăm România fără Guvern, ar însemna ca PNL să își dea propriul guvern jos, ceea ce nu o să facem niciodată. Eu niciodată nu îi voi lăsa pe români fără guvern.

Dacă alţii vor acest lucru vor merge în Parlament USR PLUS cu PSD şi AUR şi vor da jos Guvernul şi vom merge la negocieri, dar eu vă spun că nu se va schimba nimic. Mai mult, PNL nu va putea face guvernare niciodată cu cei care au dat jos Guvernul Partidului Național Liberal”, a spus președintele PNL.

Jurnalista a reformulat întrebarea, insistând asupra eventualității unei demisii a lui Cîțu înainte de votul asupra moțiunii de cenzură.

„Vorbim de strategie acum și vă dați seama că strategiile nu le vom divulga înainte. Ne vom uita la toate opțiunile noastre”, a răspuns premierul.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi, în Parlament, iar dezbaterea și votul vor fi marți, pe 5 octombrie. USR PLUS și AUR, care au inițiat altă moțiune, au anunțat că vor vota documentul PSD.

Moțiunea intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!” este semnată de 157 de parlamentari PSD.

Atât cei din USR PLUS cât și parlamentarii AUR au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură a PSD. În legătură cu moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR, conducerea Parlamentului a decis să aștepte motivarea Curții Constituționale.

Împreună cu susținerea grupurilor parlamentare USR PLUS (80 de membri) și AUR (43 de membri), sunt 280 de voturi pentru demiterea Cabinetului Cîțu, peste pragul de 234 necesar pentru ca moțiunea să treacă.

Citește și: Kelemen Hunor: Sper că Guvernul nu va cădea la moțiunea de cenzură, dar aș fi ipocrit să spun că sigur va rezista

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri