Cîțu, după aprobarea PNRR: Altă cale nu există. Nu mai putem sta pe loc, în timp ce întreaga lume se dezvoltă

Data actualizării: Data publicării:
ID180163_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și premierul Florin Cîțu la ceremonia simbolică de aprobare a PNRR din România. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, după anunțul privind aprobarea PNRR al României, că el garantează implementarea tuturor reformele și investițiilor asumate în Plan. „Altă cale nu există. Nu mai putem sta pe loc, în timp ce întreaga lume se dezvoltă”, a mai spus Cîțu.

„În următorii 5 ani, PNRR ne va ajuta să implementăm reformele și investițiile care ni le-am asumat. Aceasta înseamnă că vom avea automat o economie puternică de care vor beneficia toți românii.

PNRR-ul României este printre cele cinci cele mai bine finanțate planuri din UE și era normal ca negocierile să nu fie ușoare.

Ne-am respectat angajamentul. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțare de 3,8 miliarde de euro. Sunt extrem de mulțumit de faptul că evaluarea Comisiei a fost una pozitivă. Această evaluare arată că PNRR-ul a fost bine construit, coerent în ceea ce privește reformele și investițiile și, foarte important, acoperă nevoile pe care România le are în acest moment.

Faptul că am obținut 10 calificative «A» din 11 arată aprecierea Comisiei Europene.

Acum trebuie să fim foarte atenți la partea de implementare. Toți cei respoonsabili trebuie să-și facă treaba, pentru că fiecare piesă de puzzle este importantă.

Un lucru pe care îl pot garanta eu este că Guvernul va implementa toate reformele asumate, va atinge toate țintele propuse și își va îndeplini toate sarcinile, astfel încât România să atragă toți banii puși la dispoziție prin PNRR, pentru că altă cale nu există. Nu mai putem sta pe loc, în timp ce întreaga lume se dezvoltă.

Prin urmare, până în 2026, când PNRR va fi finalizat, vom avea alte standarde pentru traiul zilnic iar economia va fi aproape de media europeană”, a afirmat prim-ministrul Florin Cîțu, la prezentarea evaluării Comisiei Europene privind Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Premierul a declarat că o treime din alocările prin PNRR vor merge pentru transporturi.

„O treime din alocări merge spre transporturi, cea mai mare alocare aprobată de comisie pentru acest domeniu, iar acest lucru va face diferența pentru România”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a afirmat că sunt vizate reforma educației, a pensiilor, cea fiscală și că în total 64 de reforme vor fi aplicate, „de care vor beneficia românii și care vor crește încrederea în sectorul public”.

Șeful Executivului a spus că reformele merg mână în mână cu investițiile și a precizat că vor beneficia de alocări 107 investiții din toate domeniile, conform Mediafax.

Conform acestuia, 3,1 miliarde vor fi alocate pentru autostazi, A7, A8, A1 și A3, 3,9 miliarde pentru căi ferate și trenuri, 1,2 miliarde pentru mobilitate urbană, iar 600 de milioane de euro pentru investiții la metrou în București și Cluj.

Acesta participă la prezentarea evaluării PNRR alături de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Klaus Iohannis, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care ar urma să beneficieze de fonduri din partea PNRR.

Citește și:

Klaus Iohannis: Împreună cu acest Guvern, am reușit, iată, să avem PNRR aprobat. Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm

GALERIE FOTO  Ursula von der Leyen a discutat cu Klaus Iohannis înaintea aprobării PNRR

Klaus Iohannis: Nu există un risc politic pentru implementarea PNRR

 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...