Cîţu, după ce INS a anunţat că economia României a crescut în anul 2021: Confirmă ce spuneam acum câteva săptămâni

Data publicării:
florin citu in camasa alba la birou
Florin Cîțu. Foto: Facebook

Președintele PNL, Florin Cîțu, a reacționat, marți, după ce Institutul Național de Statistică a anunțat că economia României a crescut în anul 2021: „INS confirmă ce spuneam acum câteva săptămâni”, spune liberalul.

„INS confirmă ce spuneam despre creşterea economică pentru 2021 acum câteva săptămâni. Mai mare cu 1.3 puncte procentuale decât estimările iniţiale. QED ( Quod erat demonstrandum – Ceea ce era de demonstrat – n.r.)”, a scris, marţi, pe Facebook, Florin Cîţu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Produsul Intern Brut (PIB) al României a crescut în anul 2021 cu 5,9%, comparativ cu anul 2020, la 1.179 miliarde lei preţuri curente. În trimestrul IV 2021, PIB-ul a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,1%1 comparativ cu trimestrul III 2021, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Fostul premier a vorbit, în repetate rânduri, despre creşterea economică şi revenire după pandemia de coronavirus.

„Creşterea economică este mai mare decât cea bugetată. Bugetată, a fost o creştere reală de 4,6%, iar acum avem o creştere de 5,6% pentru 2021. Eu vă spun că sunt date parţiale, cred că se va duce spre 6% creşterea economică. (..) Eu vă spun că sunt parţiale şi estimările mele arată o creştere spre 6%, în 2021, chiar dacă rămâne la 5,6%, oricum este un punct procentual peste ce am avut în buget, deci veniturile la buget sunt mai mari, oricum, faţă de anul trecut”, declara, în 15 februarie, preşedintele PNL.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri