Cîțu: Economiile din UE încep să aibă probleme. Îmi e teamă că apetitul pentru sancțiuni împotriva Rusiei va scădea și nu e bine

Data publicării:
florin citu
Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat miercuri că este important ca „Rusia să fie oprită astăzi”, prin menţinerea „fermă” a sancţiunilor „mai dure” împotriva acestei ţări, în special a celor economice, pentru a nu-i da posibilitatea să îşi refacă capabilităţile militare.

„Economiile din Uniunea Europeană încep să aibă probleme, îmi este teamă că apetitul pentru sancţiuni va scădea în acest context şi nu este corect şi nu este bine să facem acest lucru.

Trebuie să ne menţinem ferm pe acest drum de a avea sancţiuni mai dure împotriva Rusiei, în special economice, pentru că dacă nu slăbim Rusia economic. Să ştiţi că Rusia îşi poate reface capabilităţile militare şi nu ştim în ce direcţie o va lua după aceea şi unde se va opri şi de aceea e important ca Rusia să fie oprită astăzi, acum, când putem să o oprim”, a susţinut Cîţu, potrivit Agerpres.

Întrebat cum comentează postarea unor hackeri, în care faţa lui a fost ataşată pe corpul unei femei, Cîţu a comentat cu umor că nu-i stă bine în roşu, adăugând că se vede clar că nu erau ruşi cei care au făcut acest lucru, ci români.

„În primul rând, nu îmi stă bine în roşu, este clar. V-am spus că nu era ceva profesionist acolo, aţi văzut că nu erau ruşi, erau români. Partea bună e că arată cine este inamicul şi duşmanul clar al ruşilor care fac agresiune în Ucraina, am văzut acum, îşi prezintă şi aliaţii. E bine că aceşti hackeri spun cine sunt aliaţii lor şi cine sunt duşmanii, să ştie şi românii”, a conchis Cîţu, întrebat pe acest subiect.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri