Cîţu: Evaluarea miniștrilor nu trebuie să fie o surpriză pentru nimeni. Mi se pare că economia este administrată suboptimal

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PNL, Florin Cîțu. la conferinta
Președintele PNL, Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, luni, că doreşte o evaluare a miniştrilor PNL şi a Guvernului în general, în special pentru a asigura reformele din PNRR şi revenirea economiei. „Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta”, a subliniat liberalul.

„Se face această evaluare, nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni. Am spus de atâtea ori şi când eram premier că fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performantele Guvernului. Mă interesează, în primul rând, e adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului.

Sunt câteva lucruri la care mă uit, în primul rând, implementarea reformelor din PNRR şi i-am anunţat de fiecare dată pe toţi miniştrii că eu nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina pentru faptul că nu putem face o anumită reformă sau alta”, a declarat Cîțu înaintea ședinței de coaliție.

El a subliniat, totodată, că trebuie luate măsuri pentru a se asigura o revenire a economiei, adăugând că, în opinia sa, aceasta este administrată „suboptimal”.

„În acelaşi timp, iarăşi e important, mie mi se pare că economia este administrată suboptimal. Important e ca acum să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc. Dacă vrem să avem o revenire a economiei trebuie să luăm măsurile bune de acum”, a mai adăugat Cîțu.

Liderul liberal a menţionat că evaluarea miniştrilor se face periodic.

„Pe mine mă interesează PNL să aibă o performanţă bună şi m-am uitat la câteva sondaje. Astăzi puteam să fim mult mai sus dacă nu existau câteva sincope în ultimele trei luni de zile. Mă interesează ca Guvernul României să performeze. Cred că lucrurile acestea trebuie făcute transparent, pentru că suntem aici pentru a face viața românilor mai bună. Nu trebuie să ne ascundem în spatele unor scuze. Economia România trebuie administrată bine, pentru că altfel va fi complicat să administrăm și alte crize, inclusiv criza refugiaților. Ca să poți să ai creșteri de salarii și pensii, trebuie să ai creștere economică”, a declarat Cîțu.

Liderii coaliție de guvernare se reunesc de la ora 11, la Palatul Parlamentului, într-o ședință de coaliție în care va fi discutat pachetul de măsuri socio-economice anunțat de premierul Nicolae Ciucă. Ulterior, de la ora 13, miniștrii din guvern sunt chemați, rând pe rând, la o evaluarea cu liderii coaliției. Surse politice susțin că președintele PNL Florin Cîțu își dorește o remaniere guvernamentală.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri