Cîțu: Mă interesează să văd cum sunt cheltuiţi banii din PNRR, pentru că există o restanță la programul de guvernare

Data publicării:
florin citu cu masca isi pune ochelarii
Președintele PNL, Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat, luni, că PNL va face o evaluare a stadiului pregătirii reformelor din PNRR pentru a vedea cum sunt cheltuiți banii, deoarece există o restanță la programul de guvernare, cei 7% alocare pentru investiţii.

„Am spus că avem 24 de jaloane care trebuie făcute din PNRR, până la 31 martie, sunt foarte multe reforme. Pe mine mă interesează să văd cum sunt cheltuiţi banii, pentru că există o restanţă la programul de guvernare, să mergem la 7% investiţii. Anul trecut, vreau să vă aduc aminte că, din banii care au fost alocaţi pentru investiţii, iniţial, au fost plătiţi 96% dintre ei, deci un procent foarte mare. Anul acesta, dacă reuşim să facem aceeaşi performanţă, lucrurile vor merge foarte bine”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Cele mai importante dintre cele 24 de jaloane din PNRR care trebuie îndeplinite până la 31 martie sunt legislaţia privind Pilonul II de pensii şi legea salarizării, a explicat liderul PNL, afirmând că România riscă să piardă bani în situaţia în care acestea nu sunt realizate.

Întrebat despre ministrul Muncii, Marius Budăi, liderul PNL a răspuns: „Eu aş prefera şi am această aşteptare de la toţi miniştrii, mai puţin să fie invitaţi permanenţă în studiourile de televiziune şi mai multă muncă, aş vrea să văd mai multe rezultate”.

„Aş vrea să văd acel ministru care vine în faţa românilor şi le spune că a stat mai mult la televizor, nu a avut timp să se ocupe şi nu vom primi banii din PNRR”, a continuat Cîțu.

Cât priveşte susţinerea de către PNL a ministrului Muncii, Cîţu a reiterat că tot ceea ce partidul vrea să spună o face în interiorul coaliţiei de guvernare.

„Noi nu vrem să aducem teme, să aruncăm în spaţiul public, apoi să le folosim, să manipulăm, să spunem: noi am vrut asta, dar nu au vrut colegii noştri de coaliţie. Nu, mergem în coaliţie şi ce avem de spus spunem acolo”, a explicat liderul liberal.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri