Cîțu: Negocierile s-au blocat pentru că ambele partide vor să fie primele în rotativă. I-am propus lui Ciolacu pe Rafila, dar a refuzat

Data actualizării: Data publicării:
florin citu cu masca, la o conferinta, isi aseaza cravata
Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că negocierile dintre PSD și PNL pentru formarea unei noi majorități guvernamentale rămân blocate pentru că partidele nu s-au pus încă de acord cine să fie primul în rotativă. Legat de numele viitorului premier, Cîțu spune că i-a propus lui Ciolacu ca Alexandru Rafila să fie prim-ministru, însă a fost refuzat de liderul PSD.

„(...)

Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condiții. În acest moment, problema nu e numele premierului, ci faptul că avem două partide care vor să fie primele în rotativă. După ce depășim acest obstacol și vedem care este primul....

(...)

PNL nu pune condiții, nu m-ați auzit pe mine sau pe PNL să spună că domnul Ciolacu nu poate să fie premier. Noi nu avem această problemă. La PNL există o decizie a consiliului național ca președintele partidului să fie propunerea de premier.

PSD spune așa: «Noi vrem să avem prima propunere».

Este irelevant cine e de la PNL dacă PSD are decizie să fie prima propunere. Noi am discutat și ei (n. red. – PSD) au spus că îl vor pe domnul Ciolacu să fie primul, dacă PSD vine public și spune «noi vrem pe X de la PNL», să vină și să spună și atunci vedem dacă putem să facem ceva.

Eu i l-am propus domnului Ciolacu pe Rafila (n. red. – pentru prim-ministru), dar n-a fost de acord”, a spus Florin Cîțu.

„Vom ajunge la o înțelegere…. prin negocieri. Am negociat și azi, negociem și mâine. Când am început negocierile partidele erau diametral opuse, acum s-au făcut pași importanți”, a mai spus liderul PNL.

Anterior, PSD a anunțat că a luat decizia ca Marcel Ciolacu să fie propus premier.

Citiți și: Surse: Florin Cîțu încearcă să-l impună pe Dan Vîlceanu drept variantă de prim-ministru din partea PNL

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri