Cîțu: Nu am văzut nici la Orban sau la alt politician să facă un pas în lateral cum am făcut eu pentru binele României. E o provocare

Data publicării:
PNL_CIUCA-citu_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-1536x1024
Florin Cîțu spune că a făcut „un pas în lateral" pentru binele României. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că deși s-a opus în trecut măsurilor PSD, decizia de a guverna alături de social-democrații a fost „un compromis pe care l-am făcut pentru stabilitatea României”. „Nu am văzut un alt politician în România, nici pe Ludovic Orban sau pe altcineva să-și asume acest rol, să fac un pas în lateral pentru binele României”, a spus Cîțu, referindu-se la propunerea lui Nicolae Ciucă la funcția de premier.

„Știu declarațiile și lupta mea cu măsurile PSD din ultimii ani de zile. Vorbim de măsuri care făceau rău economiei, care dezechilibrau economia, care au fost ascunse prin amânarea plății facturilor. Țin minte când am venit la guvernare în 2019 a trebuit să creștem deficitul bugetar cu două puncte procentuale pentru că erau facturi neplătite de 6 luni, de 10 luni.

Lupta asta a fost cu un sistem economic în care eu și PNL nu crede. Am schimbat acest sistem în ultimii doi ani.

Am ajuns aici pentru că s-au încercat alte variante. Am încercat cu USR, dar a fost complicat după ce au semnat o moțiune cu AUR, PSD.

Nici mie nu-mi place. Nu sunt fericit că suntem azi aici. Este un compromis pe care l-am făcut pentru stabilitatea României. Suntem aici pentru că era nevoie de un guvern stabil pentru România în această perioadă.

Eu am făcut în politica din România cei mai mulți pași în lateral pentru a permite aceasta. Nu am văzut un alt politician în România, nici pe Ludovic Orban sau pe altcineva să-și asume acest rol, să fac un pas în lateral pentru binele României. Nu este neapărat o imagine pe care voiam să o avem acum, dar mergem înainte.

În această guvernare, ca și în cea trecută, vom apăra principiile liberale. Suntem cei care ne vom opune oricărei măsuri populiste. În guvernarea trecută m-am opus mai multor măsuri populiste. M-am opus și lui Ludovic Orban, când eram în guvernare cu el, unor măsuri populiste, că era un an electoral. Ne-am opus și celor de la USR, care aveau tot felul de măsuri populiste și ne vom opune în continuare”, a declarat, joi seară, Florin Cîțu, la TVR1.

El a mai afirmat că pentru PNL „este o provocare pe care eu o îmbrățișez”.

„Aveam nevoie, după ultimele șase luni de zile, de această provocare în care să readucem aminte românilor, după luptele interne și tot ce am avut noi, de ce noi suntem la guvernare. Iar mandatul meu a fost de a menține PNL la guvernare.

Nu este ce am preferat noi. Aceasta este soluția care a mers”, a explicat fostul prim-ministru.

Guvernul PSD-PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă, a obținut joi voturile de învestire în Parlament. Cabinetul a fost votat cu o majoritate confortabilă de 318 voturi, cu peste 80 mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi. Parlamentarii USR și AUR votat împotrivă. Miniștrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Cotroceni.

Citește și Cîțu, după declarațiile lui Ciolacu privind guvernarea din ultimii doi ani: Nu bag în seamă. Oamenii văd cum a evoluat economia

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri