Cîțu: România a intrat pe un drum ireversibil alături de NATO. Forța noastră vine din această alianță

Data actualizării: Data publicării:
florin-citu-la-digi24 (1)
Foto: captură video Digi24

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, că „România a intrat pe un drum ireversibil alături de NATO, alături de partenerii Transatlantici” și că „forța noastră vine din această alianță cu NATO, din alianța cu Uniunea Europeană”

„România a intrat pe un drum ireversibil alături de NATO, alături de partenerii Transatlantici, un drum pe care îl voi susține întotdeauna. Forța noastră vine din această alianță cu NATO, din alianța cu Uniunea Europeană”, a afirmat Florin Cîțu.

Declarația președintelui PNL vine în contextul în care ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a declarat că „trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”.

Dâncu a clarificat această afirmație, spunând că a „evocat discursul susținut recent de președintele Franței, Emanuel Macron”, care „a vorbit despre nevoia de unitate a spațiului euro-atlantic în domeniul securității și apărării, precizând că fundamentele securității continentului au fost stabilite, acum mai bine de trei decenii, împreună și nu fără sau împotriva Rusiei, pe baza principiilor democratice de relaționare între state”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri