Cîțu salută mesajul transmis USR PLUS de președintele Iohannis: Este un apel la responsabilitate. Putem găsi soluții în continuare

Data publicării:
iohannis si citu pe holul guvernului in drum spre sala de sedinte
Florin Cîțu și Klaus Iohannis Foto: Administrația Prezidențială

Premierul Florin Cîţu spune că mesajul transmis USR PLUS de preşedintele Klaus Iohannis, în contextul crizei politice din coaliţia de guvernământ, reprezintă un apel la responsabilitate care arată că în continuare se pot găsi soluții în interiorul coaliției, nu „alături de partide extremiste sau de socialiști”. Totodată, prim-ministrul afirmă că este „trist” că s-a ajuns la situația în care șeful statului să intervină.

„Este un mesaj sau un apel la responsabilitate. Sunt de acord cu mesajul preşedintelui, este un mesaj care spune că trebuie să fim responsabili într-un moment important pentru România. În acelaşi timp, eu citesc mesajul că în continuare putem să găsim soluţii, aşa cum spun de câteva zile, în interiorul coaliţiei de guvernare, nu în afară. Să nu ne uităm la soluţii alături de partide extremiste sau de socialişti, cei care au făcut rău românilor. Nu, soluţia este în interior, ne aşezăm la masă şi eu sunt dispus în continuare să discutăm, pentru că mult mai important pentru mine este ca această guvernare să continue, pentru că o guvernare care continuă face lucruri bune pentru români”, a declarat Cîţu sâmbătă, la Arad.

El a făcut un apel la dialog între partenerii din coaliţie, pentru a fi găsite soluţii pentru ieşirea din criză.

„Este trist că am ajuns ca preşedintele să intervină, din păcate, dar preşedintele (...) ne prezintă o situaţie pe care o văd mulţi români, că am fost în stradă cu toţii, am luptat alături de USR împotriva celor de la PSD, împotriva extremiştilor şi astăzi vedem că cei cu care am fost în stradă şi am luptat pentru nişte idealuri (...) îşi bat joc de ele. Ar trebui să fim mai responsabili, pentru că avem în spate voturile românilor şi trebuie să ţinem această coaliţie unită. (...) Dacă ne aşezăm la masă, avem soluţii”, a mai spus Cîţu, citat de Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, că „noua alianţă creată în aceste zile între USR PLUS şi AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă ţara noastră”.

„Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie” a subliniat şeful statului, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari ai USR PLUS şi AUR, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri