Cîțu spune că va lăsa libere posturile USR PLUS pentru secretari de stat și prefecți, după ce i-a demis: Nu vreau să rup coaliţia

Data actualizării: Data publicării:
florin citu si dan barna in parlament
Florin Cîțu și Dan Barna. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că nu va numi noi secretari de stat, prefecți și subprefecți pe funcţiile lăsate libere după demiterea reprezentanţilor USR PLUS, pentru a arăta că nu îşi doreşte să rupă coaliţia.

El a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că aşteaptă USR PLUS la masa negocierilor, însă le-a cerut liderilor acestui partid "să termine alianţa cu acest partid toxic".

"Nu vom numi niciun secretar de stat. Nu este nevoie astăzi să avem încă un secretar de stat. Să vedeţi că aceste instituţii vor funcţiona cu aceşti secretari de stat pe care îi avem acum.

Dacă e nevoie de unu- doi, vom vedea, dar eu vă spun că vom face şi economii la buget, dar aceste posturi rămân libere pentru că ele arată clar că eu nu vreau să rup această coaliţie. În continuare eu cred că putem să stăm la masă, dar trebuie să termine alianţa cu acest partid toxic care face rău României", a afirmat Florin Cîţu.

Şeful Executivului a precizat că decizia este valabilă şi în cazul funcţiilor de prefect şi subprefect care au aparţinut USR PLUS.

Citește și: USR PLUS: Cîțu a dat afară secretari de stat numiți de USR PLUS, indiferent dacă erau sau nu membri, pentru a-și pune activul de partid

Florin Cîţu şi-a prezentat, vineri, moţiunea cu care candidează pentru preşedinţia PNL în faţa Colegiul Director al filialei din Iaşi.

Florin Cîțu i-a destituit miercuri seara pe secretarii de stat ai USR PLUS. Deciziile vizează eliberarea din funcţie a 26 de persoane având funcţia sau rangul de secretar de stat sau subsecretar de stat. Dintre cei eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus, la Digi24, Florin Cîțu.

Totodată, joi, prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși prin hotărâre de Guvern. Alianța avea 14 prefecți și 28 de subprefecți.

Citește și: Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan, numiți consilieri onorifici ai prim-ministrului. Adrian Gheorghe, revocat din funcția de la CNAS

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri