Ciucă: Am foarte mare încredere în ION. L-am asumat cu toate glumele și îl voi asuma și a doua și a treia oară

Data publicării:
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea
Inteligența Artificială ION și premierul Nicolae Ciucă. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, la evenimentul prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate a AmCham România, că la următoarea astfel de activitate îl va trimite pe robotul ION, în care are „foarte mare încredere”.

„Voi face în așa fel încât la următoarea activitate AmCham să îl trimit pe ION. Sper ca până atunci să termine de acumulat și de învățat și să participe la astfel de activități.

Am foarte mare încredere. Este un proiect al tinerilor români, pe care l-am asumat cu toate glumele și pe care îl voi asuma și a doua și a treia oară, pentru că este un proiect al românilor, al cercetătorilor români în domeniu.

A fost o idee excepțională și veți vedea că ea va produce efecte, am încredere.

Doar prin aceste exemple, potențialul nostru în IT, în inteligență artificială și în cercetare și dezvoltare, descoperim oportunități”, a afirmat premierul, la finalul discursului său de la evenimentul AmCham. 

Proiectul de inteligență artificială ION, devenit consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, a strâns în prima săptămână de la lansare aproximativ jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la români. Principalele subiecte de discuție au fost: educaţia, îmbunătăţirea sistemului public de sănătate şi a condiţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru persoanele vârstnice, salariile și pensiile mici şi nevoia de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă în oraşele mari din ţară.

În legătură cu consilierul virtual ION au apărut controverse privind interacțiunea cu premierul de la guvern, după ce coordonatorul echipei proiectului a spus, la un post de radio, că ar fi fost pregătită dinainte.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri