Ciucă: Chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului. România are nevoie de un executiv cu puteri depline

Data actualizării: Data publicării:
nicolae-ciuca-declaratii-preluare-mandat-prim-ministru-interimar-inq-ganea (1)
Premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru, face apel la „toți actorii politici responsabili” să susțină formarea guvernului său pentru ca România să depășească rapid criza medicală și cea economică.

„Țara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului și să ne sprijine pentru a depăși cât mai curând criza medicală și pe cea economică”, a scris premierul desemnat, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a trece cât mai bine şi mai repede dincolo de acest val al pandemiei şi de iarna care urmează.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, să formeze un nou guvern, după ce cabinetul propus de Dacian Cioloș a fost respins de Parlament

Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare.

Nicolae Ciucă a declarat că va negocia cu toate forţele responsabile pentru a alcătui Guvernul într-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, surse politice au declarat pentru Digi24.ro că până la această oră premierul desemnat nu i-a căutat pe liderii UDMR pentru discuții. „Nu am discutat deloc cu premierul desemnat”, susțin sursele citate. 

Citește și: Dacian Cioloș: Încercăm să convingem PNL să mergem pe un guvern de coaliție. Nu susținem un guvern minoritar, sprijinit deja de PSD

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri