Ciucă, despre ridicarea MCV: Sunt foarte optimist că vom avea un raport pozitiv

Data publicării:
Nicolae Ciucă face declarații.
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi că este „foarte optimis” în privința ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare. Acesta spune că va fi un semn de recunoaştere a faptului că ţara noastră a făcut paşi importanţi şi că s-a încadrat în linia statelor UE.

„Au fost demersuri conjugate la toate structurile pentru a putea să ne coordonăm şi cu stafful tehnic de la Comisiei şi să putem prezenta toate datele necesare pentru clarificări, pentru că, până în acest moment, toate elementele care au fost în discuţie şi în analiză de aproape 15 ani au fost, din punctul nostru de vedere, îndeplinite”, a declarat premierul.

Ciucă spune că „odată cu acest raport, eu cred că va fi un semn de recunoaştere a faptului că ţara noastră a făcut paşi importanţi şi că s-a încadrat în linia statelor UE, urmând ca de aci înainte să discutăm doar de mecanismul general de verificare  pe stat de drept şi sunt foarte optimist că vom avea un raport pozitiv”.

Reacția premierului vine în contextul în care Colegiul Comisarilor se reunește marți, la Bruxelles, iar pe ordinea de zi a ședinței se află un raport preliminar privind Mecanismul de Cooperare și Verificare în cazul României. Potrivit unor surse de la Bruxelles, în draftul care urmează să fie discutat astăzi se propune înlocuirea MCV cu mecanismul comun de sancționare a statelor care nu respectă statul de drept.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri