Ciucă, mesaj de susținere pentru Bode, după ce s-a vehiculat posibilitatea remanierii. Premierul spune că nu a evaluat miniștrii

Data actualizării: Data publicării:
ciuca si bode la un eveniment public
Premierul Nicolae Ciucă alături de ministrul de Interne, Lucian Bode. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis un mesaj de susținere ministrului Lucian Bode, mulțumindu-i pentru activitatea pe care o desfășoară în fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Reacția prim-ministrului vine după ce în spațiul public au apărut informații despre intenția președintelui PNL, Florin Cîțu, de a schimba unii miniștri ai partidului, printre care și ministrul de Interne.

„Comisarii au fost atât la Ministerul de Interne, cât și în punctele în care personalul MAI își desfășoară activitatea, iar până în acest moment nu pot decât să le mulțumesc pentru ceea ce fac, cum își fac datoria, să îi mulțumesc ministrului Bode personal pentru modul în care își desfășoară activitatea și să le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru că înțeleg să coopereze”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, marți.

Întrebat în ce ministere sunt sincope în momentul de față, premierul Ciucă a răspuns: „Până în acest moment nu am făcut o evaluare care să poată fi făcută publică, iar atunci când voi face o evaluare o voi face împreună cu fiecare ministru în parte”.

Încă de săptămâna trecută, din interiorul partidului au venit informații că Florin Cîțu și-ar dori o remaniere guvernamentală. Cîțu și-ar fi justificat decizia spunând că potrivit sondajelor de opinie partidul este pe creștere, fiind un moment bun pentru a schimba miniștrii care nu au performat.

De altfel, o discuție ar fi avut loc și între Florin Cîțu și premierul Nicolae Ciucă, cu privire la intențiile președintelui PNL de a schimba unii miniștri. Marți, Cîțu a spus că „premierul își face propria evaluare, noi la partid ne facem propria evaluare”.

În replică, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că „este prea devreme pentru schimbări”.

„Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început și care este finalitatea ei”, a spus și Lucian Bode.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri