Ciucă nu exclude o remaniere: Există pentru fiecare dintre noi evaluări care pot fi considerate pozitive sau negative

Data publicării:
nicolae ciuca gov
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă nu a exclus o remaniere guvernamentală. Întrebat joi, într-o conferință de presă la Sinaia, despre subiectul remanierii, Ciucă a spus că „de remaniere este nevoie când nu se îndeplinesc sarcinile și atribuțiile.”

„La sfârșitul lunii iulie (n.red. după finalizarea evaluării miniștrilor) nu am spus că nu este nevoie de remaniere. De remaniere este nevoie când nu se îndeplinesc sarcinile și atribuțiile. Remanierea este un atribut al premierului și ea va fi făcută în funcție de rezultatele și actvitatea fiecărui ministru în parte”, a declarat prim-ministrul.

Întrebat dacă ministrul Aprărării, Vasile Dîncu, este printre cei care ar putea fi remaniați, Ciucă a spus că activitatea ministerului este reflectat în rezultatele bune obținute de România la Summitul NATO de la Madrid.

„Dacă doriți să facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în domeniul apărării trebuie să ne uităm la ceea ce România a reușit să obțină la summitul de la Madrid. Ministerul apărării este o componentă importantă și până în acest moment există pentru fiecare dintre noi evaluări care pot fi considerate ca pozitive, evaluari care pot fi considerate ca negative”, a spus premierul, fără să ofere mai multe detalii.

„Am multe responabilități la nivelul guvernului, un glob de cristal nu am să prezic ce se întâmplă până la finalul anului”, a spus Ciucă, întrebat dacă remanierea ar putea avea loc până la finalul acestui an.

În ultima perioadă, în spațiul public au apărut informații despre o posibilă remaniere guvernamentală. Printre cei vizați ar fi ministrul Apărării și ministrul Energiei.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri