Ciucă: PNRR reprezintă axul programului de guvernare. Suntem condiționați să respectăm liniile care ne obligă la reformă

Data actualizării: Data publicării:
Premierul desemnat Ciucă și viitorii miniștri.
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a vorbit, marți seara, despre programul de guvernare, imediat după ce l-a depus la Parlament, alături de lista cu miniștrii propuși de partidele din coaliție.. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a vorbit, marți seara, despre programul de guvernare, imediat după ce l-a depus la Parlament, alături de lista cu miniștrii propuși de partidele din coaliție. „PNRR reprezintă axul programului de guvernare. Suntem condiționați să respectăm liniile care ne obligă la reformă”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă, premier desemnat: Am depus programul de guvernare a coaliției, acesta se bazează pe reziliență, stabilitate, transparență, echitate și eficiență. Are în centru cetățeanul român și în acest sens vor fi luate mai multe măsuri.

Este pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiții vor fi în conformitate cu procentul de 7% din PIB, deci creștem de la 5,7 la 7, PNRR reprezintă axul programului de guvernare și în acest sens, împreună cu echipa guvernamentală suntem obligați și condiționați în același timp să respectăm liniile din PNRR și bineînțeles acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă.

Sprijinim eliminarea decalajului între comunitățile locale și în felul acesta vom pune în aplicare planul național de investiții „Anghel Salygni”.

Sunt convins că voi colabora bine cu toți miniștrii.

Nu trebuie să se țină cont de supărarea unui membru al Partidului Național Liberal, sau a unui membru din alt partid care participă la coaliția de guvernare.

Nu cred că în situația în care ne găsim avem timp pentru prea mult dezbatere ideologică sau doctrinară. Este nevoie de fapte.

Suntem aici să vedem cum trecem prin această situație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri