Ciucu, despre cazul lui Armand, acuzată că s-a numit singură manager de proiect: E foarte clară incompatibilitatea

Data publicării:
ciprian ciucu
Ciprian Ciucu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a spus la Digi24 că există incompatibilitate în cazul edilului sectorului 1, Clotilde Armand, acuzată de ANI că s-a numit singură manager de proiect. Ciucu, care este și președinte al PNL București, a subliniat că liberalii nu au făcut plângere împotriva lui Armand.

„Mie îmi pare foarte rău că doamna Armand a ajuns în această situație și aș ruga-o doar să vină să facă o rectificare, pentru că a spus că PNL i a făcut o plângere la ANI. Nu este adevărat. Am văzut că de fapt fostul primar, domnul Tudorache, i-a făcut acea plângere. Aș vrea să clarific: PNL nu are niciun fel de treabă cu acest lucru. Nu există o conspirație”, a spus Ciucu.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de ANI, Ciucu a spus: „este o confuzie. Da, sunt primari care au această indemnizație pe care o primește orice primar, dacă instituția pe care o conduce gestionează fonduri europene, după ce câștigă proiectele. Este o măsură legislativă pe care legiuitorul a inițiat-o tocmai pentru a motiva primarii să aplice pentru fonduri europene”.

„Ceea ce înțeleg eu din comunicatul ANI, dacă înțeleg corect, este că nu e problemă că ia acea indemnizație, ci este problema că s-a numit pe sine manager de proiect. Aici ar fi problema și văd că doamna Armand nu contrazice acest lucru, dar spune că este legal. Din câte știu eu, pe lege, analiza textului, nu este legal. Că așa și eu m-aș putea numi pe mine șeful Poliției Locale sau director la Direcția de Urbanism sau șef de serviciu la taxe și impozite locale”, a explicat Ciucu.

„Adică ar trebui să-mi arog niște competențe care sunt exclusiv apanajul funcției publice. Eu nefiind funcționar public, eu fiind doar primar. Deci aici înțeleg eu că este problema”, a mai spus el.

„Acum cred că a fost o confuzie. Adică nu știu dacă ar fi fost neapărat rea-voință la doamna Armand - și nu sunt eu în măsură să evaluez acest lucru - dar clar, cel puțin în necunoașterea legii, este în acest moment, dacă doamna Armand spune că spune că da, s-a numit. Adică avem conflict de interese, că nu te poți numi pe tine într-o poziție, după aceea e foarte clară incompatibilitatea. Asta vă zic analitic, adică așa cum înțeleg eu legea și așa cum am văzut ceea ce se întâmplă”, a explicat Ciucu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...