Ciucu (PNL): Voucherele pentru biciclete trebuie declarate la ANAF

Data publicării:
Primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu
Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu. Foto: Facebook

Consilierul general Ciprian Ciucu, din partea PNL, susține că cele 5000 de persoane care au primit vouchere de la Primăria Generală a Bucureștiului pentru achiziționarea de biciclete trebuie să declare aceste venituri la ANAF. Ceea ce înseamnă că, după plata taxelor, suma plătită efectiv pentru o bicicletă va fi mai mică.

Știți ce nu le-a spus Firea celor cărora le dă tichete pentru biciclete? Că aceste tichete reprezintă venituri și se vor impozita conform legii (nu pot fi încadrate la capitolul ajutoare sociale, evident) și că vor trebui declarate și plătite. Cine nu le va declara, va face mai multe drumuri la ANAF să dea explicații. Deci nu le dă 500 de lei, le dă mai puțin”, afirmă Ciprian Ciucu, pe pagina de Facebook.

Totodată, consilierul liberal mai spune că în următoarea ședință a Consiliului General Gabriela Firea va reintroduce pe ordinea de zi cele 25.000 de vouchere anunțate în urma cererii mari, deși la ultima ședință proiectul a fost respins.

„E imoral și rușinos să iei bani să luăm bani de la nişte oameni şi să îi dăm altor oameni ca să îşi ia biciclete”, a reiterat consilierul PNL.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri