Claudiu Năsui (USR): Bugetul Jandarmeriei pentru muniţii şi armament de tip de război creşte cu 520%

Data publicării:
20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_25
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Opoziţia a criticat vehement bugetul, în plenul reunit al Parlamentului, în timp ce UDMR a spus că e un buget optimist şi va decide, în urma dezbaterilor, dacă îl votează. Deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat că USR nu va cauţiona proiectul de buget pentru că este „o fraudă”, fiind bazat pe „minciună”.

„Acest buget, stimaţi colegi, este o fraudă şi este o fraudă pentru că este bazat pe o minciună. Este bazat pe o minciună care e creşterea economică de 5,5%. Şi vreau să ţineţi minte această cifră de 5,5%, pentru că sunt sigur că vom vorbi de ea şi anul viitor. Anul trecut am vorbit de o altă cifră, de 6,1%, asta este cifra pe care dumneavoastră, la Guvern, prin Comisia de Prognoză aţi spus că o să o avem pentru anul 2018 şi aţi fundamentat un buget pe 6,1%. Ce se întâmpla de fapt anul trecut? Aceeaşi Comisie care ne promitea 6,1%, treptat, şi-a tot scăzut perspectiva de creştere la 5% şi apoi la 4,5% şi, în final, dacă ne uitam la INS, vedem 4,2%. Deci, avem o prognoză de creştere mult prea mare, mult prea irealist de mare, făcută parcă politic pentru a acomoda toate cheltuielile pe care dumneavoastră doriţi să le faceţi. În plus, ne mai spuneţi altă minciună, că cursul leu-euro va fi de 4,67 lei, când şi acum cursul BNR, dacă vă uitaţi la el, este la 4,74 şi cel mai tare lucru este că nici măcar dumneavoastră nu credeţi în indicatorii aceştia”, a susţinut Năsui.

Potrivit acestuia, prin proiectul de buget au fost majorate cheltuielile.

„Banii pentru baronii locali sunt, de asemenea, pe creşteri. Şi ştiţi ce altceva mai creşte? Creşte Jandarmeria, creşte cu 6.300 de oameni, bugetul ei pentru muniţii şi armament de tip de război creşte cu 520% şi atunci ne întrebăm: de ce aţi crescut acest buget aşa de mult? Ajunge la peste două miliarde de lei. De ce se întâmplă lucrurile acestea? Şi aici este o întrebare legitimă: vă pregătiţi de război? Ştiţi dumneavoastră că se va întâmpla ceva ce noi nu ştim?”, a spus deputatul USR.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri