Clotilde Armand: Primăria nu a primit amendă de la Garda de Mediu. Octavian Berceanu: Amenzi s-au dat

Data publicării:
Clotilde Armand în campania pentru alegerile locale 2020.
Foto: Facebook/Clotilde Armand

Primarul sectorului 1 afirmă, într-un mesaj publicat pe Facebook, că este un „fake news” informația potrivit căreia primăria a fost amendată de Garda de Mediu. Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă, însă, citat de site-ul buletin de bucurești că Primăria sectorului 1 a fost amendată, dar nu cu suma de 200 de mii de lei.

Potrivit informațiilor Digi24, primăria ar fi fost amendată cu suma de 200 de mii de lei pentru că nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului. „Luni am declanșat controale peste tot nu doar la Primăria Sectorului 1. Amenzi s-au dat dar nu e vorba despre sumele vehiculate. Vom transmite toate aceste detalii în cursul zilei de azi”, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, vineri, pentru site-ul buletin.de

Primăria negase inițial că ar fi primit vreo amendă și a precizat că informația este falsă, însă amenda n-a fost încă trimisă fizic. Controlul însă a avut loc iar primăriei i s-a comunicat că va fi amendată. Surse din primărie au declarat pentru G4Media.ro că municipalitatea va contesta amenda.

Primăria Sector 1 a mai fost amendată de Garda de Mediu și în urmă cu trei luni, cu suma de 160.000 de lei, după ce au fost sesizate mai multe nereguli, între care faptul că Primăria nu a asigurat salubrizarea în Sector. 

În războiul juridic dintre primărie și Romprest, compania de salubritate a obținut o victorie de etapă. Judecătoria Sectorului 1 a decis că firma de salubrizare poate executa primăria condusă de Clotilde Armand pentru achitarea facturilor restante.

Primarul Sectorului 1 a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, transmite Agerpres.

De asemenea, primarul Clotilde Armand afirma, într-o altă postare pe Facebook, că contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service SA nu există. Ulterior, aceasta a publicat contractul cu Romprest. „După 13 ani de la semnare contractul nr. J077/S/30.06.2008 cu privire la delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1, împreună cu toate actele adiționale ale acestuia, sunt disponibile pe site-ul www.primariasector1.ro.” a scris Armand.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri