CNCD anunță când se pronunță în cazul mesajului jignitor distribuit de Maria Grapini

Data actualizării: Data publicării:
Grapini FB 3

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) ar putea lua în două-trei săptămâni o decizie în cazul sesizării USR Diaspora cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul Maria Grapini, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, vineri, pentru Agerpres.



"În două-trei săptămâni, am putea să luăm o decizie (...) Luăm în considerare cererea lor ca să fie o procedură rezonabilă, dar oricum avem nişte termene obligatorii (...) Nici nu e sănătos să soluţionezi de pe o zi pe alta, dar trebuie să respectăm termenele", a spus Asztalos Csaba.

El a precizat că orice sesizare primită de CNCD "îşi urmează procedura". "O vom cita pe doamna Grapini (...) şi pe cei care au depus plângerea, facem audieri şi după vom lua o decizie (...) Citaţia se trimite repede, dar trebuie să oferim un termen pentru părţile citate ca să se prezinte", a arătat preşedintele CNCD.

Joi, USR Diaspora a sesizat CNCD cu privire la un mesaj distribuit pe Facebook de europarlamentarul Maria Grapini referitor la românii din afara graniţelor ţării care participă la mitingul din 10 august.

"Afirmaţiile publice emise de Maria Grapini, o persoană cunoscută la nivel naţional şi internaţional şi care exercită puterea publică, au efectul de a umili şi demoraliza pe cei vizaţi. Mai mult, faptul că o persoană publică foloseşte exprimări atât de jignitoare asupra unei întregi comunităţi, doar pe baza convingerilor politice, induce publicului că un comportament jignitor faţă de românii din diaspora este legitim şi justificabil din moment ce este susţinut de un funcţionar public de rang înalt", se arată în sesizarea USR Diaspora.

Potrivit sesizării, în contextul organizării mitingului împotriva guvernării PSD - ALDE de către românii din diaspora, miercuri, europarlamentarul Maria Grapini a publicat pe contul personal de Facebook următorul mesaj: "Informăm diasporenii că taxa de prost se plăteşte la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting'. 'Deşi textul era preluat de la o altă persoană, doamna Grapini l-a publicat ca atare, asumându-şi-l", a mai spus USR Diaspora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri