Coaliția PSD-ALDE continuă discuțiile cu UDMR și cu primarii pe tema bugetului pentru 2019

Data actualizării: Data publicării:
dragnea si tariceanu

O nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema bugetului de stat pe acest an are loc, miercuri, la Palatul Parlamentului.

dragnea tariceanu vorbesc dancila sta in picioare langa ei - inquam ganea
Premierul Viorica Dancila, alături de președinții PSD și ALDE. Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a venit la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, urmând să continue discuţiile pe marginea proiectului de buget pe 2019.

Anterior, la biroul lui Dragnea a venit şi deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Conform unor surse politice citate de Agerpres, la discuţii ar urma să fie invitaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi ai Asociaţiei Municipiilor din România.

La întâlnire vor participa şi reprezentanţi ai UDMR, au menţionat sursele citate.

Liderii coaliţiei de guvernare au avut discuţii şi luni şi marţi pe tema bugetului de stat pe 2019.

În principal, s-a discutat problema alocărilor bugetare pentru comunităţile locale, în contextul în care săptămâna trecută Asociaţia Municipiilor din România a respins categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate şi a solicitat Executivului să asume integral de la bugetul de stat cheltuielile privind protecţia copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, conform programului de guvernare. 

Consiliul Fiscal a publicat marți opinia sa privind proiectul legii bugetului pe 2019. Consiliul apreciază că multe dintre scenariille luate în calcul sunt nejustificate, principala problemă fiind viziunile excesiv de optimiste privind creșterea economică, evoluția angajărilor în sectorul privat, absorbția fondurilor europene, veniturile realizate din vânzarea licențele 5G, etc.

Similar, Agenţia de rating Fitch a avertizat că proiectul de buget pentru 2019, publicat de Ministerul Finanţelor în 31 ianuarie, se bazează pe presupuneri optimiste şi nu clarifică incertitudinea legată de taxa pe activele bancare. Fitch a avertizat și că alegerile prezidenţiale din 2019 vor face dificilă reducerea cheltuielilor, dacă avansul veniturilor nu este în linie cu previziunile Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri