Codrin Ștefănescu: Acum avem candidați: Dragnea contra Bănicioiu, Cati Andronescu și Ștefănescu

Data publicării:
CODRIN STEFANESCU

Candidatura lui Codrin Ștefănescu la funcția de secretar general al PSD a fost validată, chiar dacă, spune președintele partidului, Liviu Dragnea, nu îndeplinea toate condițiile. Ștefănescu spune că nu este o victorie, ci un lucru „normal într-o competiție”.

Nu putem vorbi de o victorie în CEx. E o chestie normală că au aprobat colegii să putem candida. Într-o competiție e normal. Acum avem candidați la funcțiile de președinte executiv și secretar general: Dragnea contra Bănicioiu și Cati Andronescu. Ca secretar general, Dragnea împotriva lui Codrin Ștefănescu. Iar congresul, primarii noștri, oamenii noștri, vechi membri de partid, cei care se bat în fiecare zi să-i convingă pe români că merită să fim votați, vor decide mâine dacă și cu cine votează”, a spus Codrin Ștefănescu.

Vom avea discursuri la Congres, la fel cum am avut eu astăzi, discursul unui om care de mulți ani se luptă public cu un sistem hidos și pentru asta și eu, și Gabriela Firea, și Șerban Nicolae, și Liviu Plesoianu am primit amenințări și presiuni. Vocea noastră trebuie să fie auzită. Rămân cu regretul că nu pot candida la vicepreședinți pe formula cu regiuni oameni care aveau ceva de spus. Puteam mări lista de vicepreședinți, dar asta e. Speranța rămâne la cele două funcții cu o competiție liberă”, a adăugat el.

Codrin Ștefănescu le-a mulțumit jurnaliștilor, care, spune el, „și-au făcut datoria de a informa corect”.

Dacă nu erați voi, foarte multe lucruri nu s-ar fi aflat și foarte multe voci, ca a mea, a lui Pleșoianu, a lui Nicolae n-ar fi fost auzite și promovate, ar fi fost o pierdere”, a mai spus Ștefănescu.

De altfel, și Ecaterina Andronescu, candidată la funcția de președinte executiv, a mulțumit jurnaliștilor, după ce candidatura sa a fost validată.

Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, presei, pentru susţinerea din aceste zile. Vreau să vă mărturisesc că a contat enorm, nu numai pentru mine, cred că în egală măsură şi pentru colegii mei care s-au aflat în această situaţie, şi cred că această susţinere a fost nu neapărat pentru unul dintre noi, ci pentru starea de normalitate la care orice formaţiune politică trebuie să se raporteze atunci când îşi asumă responsabilităţi pentru această ţară”, a spus Andronescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri