Codrin Ștefănescu, circumspect: „Klaus ne-a aprobat noii miniștri. Suspect de prompt”

Data publicării:
codrin-stefanescu-dna-inquamphotos-octav-ganea (2)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD și adversar în partid al Vioricăi Dăncilă, a intrat la bănuieli după ce președintele Klaus Iohannis a aprobat cele trei nume propuse de premier în ultima remaniere guvernamentală.

„Klaus ne-a aprobat noii miniștri. Suspect de prompt! Și fără înjurături, ciuma roșie sau penali. Așa cum ne obișnuise de câțiva ani. Să fie asta o primă declarație de dragoste?”, afirmă Codrin Ștefănescu.

Un comunicat al Administrației Prezidențiale a anunțat în această dimineață că președintele Klaus Iohannis a acceptat cele trei propuneri făcute de Viorica Dăncilă pentru funcțiile de ministru de interne, de externe și de vicepremier pentru parteneriate strategice. La ora 11:00, Nicolae Moga, Ramona Mănescu și Mihai Fifor au depus jurămintele.

Klaus Iohannis a semnat decretele prin care pleacă din funcțiile respective Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, iar, în același timp, sunt numiți în Guvern Nicolae Moga și Ramona Mănescu. Aceștia din urmă vor fi noii miniștri ai afacerilor interne, respectiv externe.

De asemenea, șeful statului a semnat decretul prin care Mihai Fifor devine vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanța în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent, potrivit Mediafax.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deținut funcția de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.

Mihai Fifor a fost ministru al Apărării și după congresul din această vară este secretar general al PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri