Codrin Ștefănescu: Cred că Tăriceanu o să vorbească la Cotroceni despre protocoalele secrete

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, spune că la consultările de astăzi de la Cotroceni, șeful ALDE ar trebui să vorbească cu președintele Klaus Iohannis despre „protocoalele secrete”. El a răspuns astfel unei întrebări legate de posibilitatea semnării unui pact pe justiție, invocată de Călin Popescu Tăriceanu.

„Relația noastră cu Iohannis este foarte rece de foarte mult timp. Ideea de comunicare și dialog s-a stins de mult. Sunt niște colegi, printre care mă aflu și eu, care consideră că nu avem nicio șansă de a purta un dialog cu această persoană”, a spus Șefănescu.

Întrebat despre declarația președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind posibilitatea semnării unui pact pe justiție la consultările de azi, Codrin Ștefănescu a spus: „O să vedem, deocamdată cred că dl Popescu Tăriceanu o să vorbească despre protocoalele secrete. Poate vrea să semneze dl Iohannis un pact pe chestia asta, cum facem și cum desfacem ceea ce s-a întâmplat inclusiv în mandatul lui”.

Întrebat de ce PSD și ALDE participă separat la aceste consultări, Ștefănescu a spus că așa a fost făcut programul.

„Așa a sunat invitația. Noi am fi vrut să participăm – sau să nu participăm – împreună, adică PSD-ALDE. În momentul ăsta noi facem analize pe piață despre candidat comun la președinție, dar mergem separat la Cotroceni. Alianța nu suferă din această chestiune, sunt convins că dl Tăriceanu va avea un mesaj foarte clar la această întâlnire”, a spus Codrin Ștefănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri