Codrin Ştefănescu: Dacă Iohannis nu o revocă pe Kovesi, acesta nu este motiv de suspendare

Data publicării:
codrin stefanescu_fb

Preşedintele Klaus Iohannis este obligat de lege să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA, pentru că în caz contrar se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată. Declaraţia a fost făcută la RFI de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. El spune că formaţiunea sa nu-l va suspenda pe Iohannis, dacă acesta refuză să o revoce pe şefa DNA.

codrin stefanescu_fb
Codrin Ştefănescu / FOTO: FACEBOOK

Social-democratul susţine că subiectul suspendării preşedintelui Klaus Iohannis nu a fost discutat în PSD.

În opinia lui Codrin Ştefănescu, un eventual refuz al preşedintelui de a o revoca pe Kovesi nu ar fi motiv de suspendare a şefului statului. „Speranţa noastră este ca anul viitor candidatul PSD să-l învingă în alegeri drepte şi corecte pe Iohannis. Asta este miza cea mare şi asta credem toţi. Deci într-o competiţie democratică şi normală, nu cu suspendări şi cu astfel de acolade. Nu vom câştiga alegerile aşa. Vrem să le câştigăm corect şi sunt convins că le vom câştiga cu viitorul nostru candidat”, a spus Codrin Ștefănescu.

„Vor fi comentarii foarte acide, probabil, în spaţiul public şi o să fie o nemulţumire generală şi vor fi reacţii politice, dar ăsta nu este un motiv pentru suspendare, din punctul meu de vedere, dar vă spun, aşa ceva noi n-am discutat în partid”, a subliniat secretarul general adjunct al PSD.

Codrin Ştefănescu susţine că „preşedintele este obligat de lege să o revoce pe Kovesi, pentru că în caz contrar se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri