Codrin Ștefănescu justifică anunțul făcut de Viorica Dăncilă: E obligată moral să meargă la vot la referendum

Data publicării:
codrin-stefanescu-dna-inquamphotos-octav-ganea (4)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la decizia premierului Viorica Dăncilă de a vota la referendumul de pe 26 mai, că aceasta este obligată moral să participe, în condițiile în care Guvernul implementează și alocă bani pentru acest scrutin.

"La inițiativa lui Klaus Iohannis, Guvernul a trebuit să implementeze acest refrendum, așa că premierul e logic că e obligată morală să participe la acest vot. Dacă ea e șeful Guvernului și a alocat bani pentru referendum, e normal ca în calitate de prim-ministru să voteze, și să nu boicoteze", a declarat Codrin Ștefănescu, miercuri pentru MEDIAFAX.

El a precizat că acest fapt nu înseamnă că Viorica Dăncilă se împotrivește declarațiilor din PSD.

Totodată, Ștefănescu a susținut poziția sa de a nu vota la referendum, ci doar la europarlamentare, în 26 mai.

"În calitate de cetățean al României, pe 26 mai voi vota cu PSD și nu voi vota la referendum. Declarația mea și a altora e în nume personal. Așa cum multă lume se declară pro sau contra referendumului. Probabil că unii lideri din PSD vor face la fel", a completat acesta.

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae a anunțat, miercuri, că va vota la alegerile europarlamentare din 26 mai, însă va refuza buletinele de vot pentru referendumul pe justiție, precizând că nu vrea să fie complice la fals și uz de fals.

Anterior, premierul Viorica Dăncilă anunțase, miercuri, în timpul unei vizite făcute în județul Bacău, că va merge duminică la vot și va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum.

Pe 26 mai vor avea loc alegerile europarlamentare, în aceeași zi cu referendumul pe justiție. La referendumul național se va vota în aceleași secții de votare organizate pentru alegerile europarlamentare. Alegătorii pot opta să își exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele. La referendum vor fi utilizate două buletine de vot, corespunzătoare celor două întrebări supuse referendumului.

Cele două întrebări ale referendumului pe Justiție care vor fi incluse pe buletinul de vot sunt: 1. "Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?" 2. "Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri